Haagse Stadsboerderijen doen mee aan crowdfundingsmaand

Juni is crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen.
In deze maand zijn 23 kinderboerderijen druk bezig met de crowdfundingsactie: Kinderboerderijen Actief Toer. Deze crowdfundingmaand wordt voor de 3e keer georganiseerd.
Iedere kinderboerderij spaart om een eigen wens in vervulling te laten gaan. Gedurende de maand worden er allerlei activiteiten op de kinderboerderij georganiseerd. Op die manier willen de kinderboerderijen zoveel mogelijk geld ophalen en laten zien wat voor geweldige en veelzijdige ontmoetingsplek de kinderboerderij is. Ook de 10 Haagse Stadsboerderijen doen mee.

Een donatie voor een leuke tegenprestatie 
Via www.voorjebuurt.nl/kinderboerderijen kan iedereen een donatie doen. Fonds 1818 verdubbelt het opgehaalde bedrag. 1 euro is dus 2 euro waard! Stadsboerdeij De Reigershof (Haagse Hout) spaart voor: educatieve wandborden boom en slak.

Deelnemende kinderboerderijen
Dit jaar doen 23 kinderboerderijen in Nederland mee aan de actiemaand. Iedere kinderboerderij heeft een eigen spaardoel. Het overzicht is te vinden op www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer.

Successen uit het verleden
In 2014 en 2015 is ruim €59.000 bij elkaar gespaard voor de spaardoelen. Deze actiemaand heeft bewezen kinderboerderijen te kunnen helpen bij werving van financiën voor mooie spaardoelen. De kinderboerderijen worden als ontmoetingsplek voor jong en oud zo nog aantrekkelijker.
Kinderboerderijen die meedoen aan deze maand tonen een stukje ondernemingszin en werken zo ook aan het toekomstbestendiger maken van hun eigen kinderboerderij.

De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.