Haagse Hout laat 400.000 liggen

HAAGSE HOUT – Elk stadsdeel krijgt tegenwoordig een eigen budget om het bewoners naar de zin te maken, vertelt de vorige week verschenen gemeentelijke Programmarekening 2012. Dat kostte in Haagse Hout 7 miljoen euro en dat had 400.000 euro meer mogen zijn.
In de wijk van stadsdeelwethouder Ingrid van Engelshoven telt de gemeente tal van hoogtepunten in het afgelopen jaar. Bewoners bemoeiden zich goed met de komst van speeltuin Oostduin-Arendsdorp. In park de Horst runnen vrijwilligers een groentetuin. In Bezuidenhout Midden en Oost is het Buurtinterventieteam van start gegaan. In Benoordenhout stak de gemeente tijd in jongerenoverlast op het Jozef Israëlsplein. 
Erasmuslijn
De herinrichting van de Theresiastraat is grotendeels afgerond. Dat laatste kan niet worden gezegd van de omgeving Centraal Station, waar ook nog Startpunt Erasmuslijn moet worden gemaakt. De NS eist immers de sporen 12 en 13 weer terug. 
Meeuwen geven overlast en in Bezuidenhout is een proef gestart met gele vuilniszakken, die de dieren niet kapot kunnen pikken. Dit loopt tot het moment dat de gemeente ondergrondse vuilcontainers kan plaatsen. En dat gaat niet meer zo snel. In meerdere wijken heeft de gemeente de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers uitgesteld ‘vanwege bezwaren van bewoners’, aldus verantwoordelijk wethouder Revis. Hij moet in gesprek. “Het voordeel is dat daarna het draagvlak groter is.” Het probleem van weerspannige bewoners kwam in Scheveningen aan de oppervlakte maar werkt door in andere wijken, allereerst in de Schilderswijk. Probleem: niet iedereen wil een ondergrondse afvalcontainer voor zijn deur. Al was het maar omdat veel mensen er nog even een zakje huisvuil tegenaan mikken -in Escamp is dat al een hardnekkige gewoonte gebleken.