Haagse ambtenaar schetst ontwerp zonder M-gebouw


DEN HAAG – Op het Haagse stadhuis circuleert een ontwerptekening voor het Koningin Julianaplein bij het Centraal Station zonder het M-gebouw. Op de concept bouwtekening waar Omroep West over beschikt, staan voetpaden, bankjes, afval- en plantenbakken. Op de plek waar het M-vormige gebouw van architect Rem Koolhaas moet komen, is gras ingetekend.

Volgens de woordvoerder van wethouder Norder heeft een projectmedewerker van de gemeente de tekening gemaakt voor het geval de bouw van het 93 meter hoge kantoor-, winkel- en wooncomplex nog lang op zich laat wachten. De schets zou geen enkele status hebben. Norder gaat er nog altijd vanuit dat de bouw snel kan beginnen, maar wanneer is niet duidelijk. 

Vertraging

De bouw van het M-gebouw had 1 juli moeten beginnen. Deze datum werd echter niet gehaald omdat de onderhandelingen tussen de gemeente Den Haag en de projectontwikkelaar nog moesten worden afgerond. Daardoor loopt het project een rijkssubsidie mis van 1,3 miljoen euro. Dit bedrag zou niet voor rekening van de gemeente Den Haag komen.

Het M-gebouw kost in totaal 300 miljoen euro. 

» Lees een blog over dit onderwerp op Den Haag Direct