Haagsche Zwaan strijkt neer aan Utrechtsebaan

De Utrechtsebaan krijgt er een nieuwe blikvanger bij. Aan de voet van de Haagse Poort komt de Haagsche Zwaan, een kantoorgebouw van zeventig meter hoog. Het gebouw, dat voor een groot deel uit staal en glas bestaat, staat op poten en helt langzaam over in de richting van de Utrechtsebaan. De vorm doet denken aan een grote zwaan.
De nieuwbouw wordt neergezet door OVG Projectontwikkeling uit Rotterdam, het ontwerp is van ZZDP architecten. De bouwer wil nog niet zeggen welk bedrijf straks in de Zwaan trekt. Het zou gaan om ’een vrij grote partij’. De Haagsche Zwaan biedt plaats aan 700 werknemers. Het college van B en W heeft deze week toestemming gegeven voor dit project. De verwachting is dat de bouwvergunning in de loop van 2006 rond is. In 2008 moet de Haagsche Zwaan klaar zijn.
PvdA-wethouder M. Norder (stedelijke vernieuwing) is – gezien de zeer matige kantorenmarkt – blij met de komst van de Haagsche Zwaan. ,,Ik hoop dat het een positief effect heeft op de kantoorbouw in dit gebied.’’