Grootste kerstboom van Den Haag op het Koningin Julianaplein

Afgelopen maandag werd door burgemeester Van Aartsen op het Koningin Julianaplein voor station Den Haag Centraal de lichtjes van de grootste kerstboom van Den Haag ontstoken.
De kerstboom is circa 20 meter meter hoog en is hiermee de grootste echte kerstboom van Den Haag. De boom is afkomstig uit de Belgische Ardennen en is met bijzonder vervoer naar Den Haag getransporteerd. De verlichting bestaat uit 1.800 meter led-lampjes.
De plaatsing van de kerstboom is een initiatief van Babylon Den Haag B.V. die met NS, ProRail en de gemeente Den Haag samenwerkt aan de vernieuwing van het stationsgebied. Daarnaast wordt het ook mogelijk gemaakt door bijdragen van het Eden Babylon Hotel, het in New Babylon gevestigde advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn alsmede de Bouwcombinatie New Babylon.
Namens al deze partijen wordt de boom aan de bewoners van Den Haag en de reizigers van het station aangeboden. Samen met de door NS op het plein georganiseerde kerstmarkt zorgt dit voor een aantrekkelijke entree van de stad.
De kerstmarkt vindt plaats in een zogeheten ‘dome’, een grote, koepelvormige halve bol met een doorsnee van 14 meter. Omdat deze van binnen wordt uitgelicht, lijkt hij van buiten op een gigantische, oplichtende halve sneeuw- of kerstbal. In deze dome kunnen reizigers, stationsbezoekers en passanten onder andere terecht voor kerststukjes en diverse andere kerstartikelen en -gadgets. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.
De kerstmarkt vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 december en is geopend van 14.00 tot 20.00 uur.
De kerstboom zal begin januari weer weggehaald worden als gestart wordt met de tijdelijke herinrichting van het Koningin Julianaplein die naar verwachting eind februari 2011 gereed zal zijn.