Grootse finale Muziek in Bezuidenhout

Het zesde en laatste zomermiddagconcert van het programma Muziek in Bezuidenhout sluit de serie op grootse wijze af. Cooljazz en swingende bigbandnummers zullen elkaar afwisselen. Op zondag 17 september om 14.00 uur presenteert trompettist Nanouck Brassers namelijk het The Hague Jazz Project. Denk aan een bigband, maar dan in kleinere bezetting, gewoon op het terras bij de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld in Bezuidenhout. Met musici uit de wijk, voor bewoners van de wijk.

The Hague Jazz Project bij de Bezuidenhut

Bigband van 12 musici

In het voorjaar van 2008 besloot een aantal jazzmusici onder leiding van bugel- en flugelhornspeler Wim Minnaar te starten met The Hague Jazz Project. Het is een bigband in een bezetting van 12 musici die met veel plezier arrangementen brengt van Wim Minnaar. Hij laat zich op zijn beurt inspireren door onder meer Rob Madna. Een aantal orkestleden maakten eerder deel uit van het orkest van Rob Madna. Net als Madna wil Minnaar in een arrangement alle stemmen volledig tot hun recht laten komen. Anders dan in een reguliere bigband kan The Hague Jazz Project binnen één sectie gelijktijdig verschillende melodische stemmen laten klinken.

Kleine bigband voor de Bezuidenhut
De bezetting van The Hague Jazz Project paste precies op het terras voor de Bezuidenhut

Dynamiek

The Hague Jazz Project heeft inmiddels zo’n honderd stukken op het repertoire. Het orkest geeft veel aandacht aan het werk van Nederlandse musici. Ook speelt het – naast andere Amerikaanse componisten – graag composities die hun oorsprong vinden in de opnames van ‘Birth of the Cool’ door Miles Davis en Gil Evans. The Hague Jazz Project wisselt de gearrangeerde delen af met improvisaties door alle orkestleden. Het bijzondere orkest van 12  gepassioneerde musici kan klinken als een stevig swingende bigband en ‘cooljazz’ spelen. Een transparante klankkleur en dynamiek vormen de basis van de speelcultuur van:

  • Trompet en flugelhorn: Nanouck Brassers-Victor Borkent-Wim Minnaar
  • Trombone: Gert Bloemen-Joop Meijlink-Willem Ouwerkerk
  • Sax: Leo Meijer-Hans Goemans-Anja Nielsen
  • Piano: Michel Blokhuizen
  • Bas: Willem van Wijngaarden
  • Drums: Bert Kamsteeg

Initiatief Wijkberaad Bezuidenhout

Het programma Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. In dit programma spelen professionele musici uit de wijk voor inwoners van de wijk. Bewoners uit de wijk organiseren de concerten vanuit de werkgroep Muziek in Bezuidenhout. In een ontspannen sfeer kunnen inwoners  genieten van de muziek en elkaars gezelschap.

Vervolg in zomer 2018

De eerste vijf concerten kenden een groeiende belangstelling zodat de zomerconcertserie zeer waarschijnlijk wordt voortgezet in 2018. We komen graag in contact met muziekliefhebbers en muzikanten uit de wijk. Heeft u belangstelling om mee te doen, laat het ons weten via muziek@bezuidenhout.nl.