‘Groot podium op het Malieveld op 29 april’

DEN HAAG – Een groot podium met bekende artiesten is nodig om de opvolger van de Haagse Koninginnenach voor een landelijk publiek aantrekkelijk te houden.
Dat zegt PvdA-raadslid Marieke Bolle. Ze stelt een podium op het Malieveld voor als het Spuiplein moeilijk te beveiligen zou zijn.
Deze week werd bekend dat de Koninginnenach verdwijnt en dat er een kleinschalig evenement terugkeert met zes kleine podia verspreid door de stad. Bolle vreest dat het evenement hierdoor geen landelijke uitstraling meer heeft.


Openbare orde
De VVD in Den Haag zegt juist open te staan voor een nieuwe invulling van de Nach. Volgens VVD-raadslid Ibo Gülsen was de laatste jaren veel politie-inzet nodig voor de veiligheid op straat en daardoor vindt hij het een goed idee als de nieuwe organisatie zich op een ander publiek richt.
Ook de VVD benadrukt dat de nieuwe opzet een groot publiek uit het land moet blijven trekken. Verder wil Gülsen dat om klokslag 00.00 uur overal in de stad het ‘Wilhelmus’ of het ‘Lang Zal Ze Leven’ zal worden aangeheven.
D66 is positief over de nieuwe opzet. D66-raadslid Bordewijk vindt het goed dat het festival terug gaat naar de Haagse roots, met bands die optreden in en rond de horeca. ‘De Nach wordt zo weer meer een Haags feest in plaats van een te massaal, door de gemeente financieel bijgeplust evenement,’ zo zegt Bordewijk.