Gratis hulp bij belastingaangifte voor 65+’ers

Samenwerking tussen Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO) en de Belastingdienst
Van woensdag 9 t/m dinsdag 15 maart kunnen Haagse 65+’ers terecht bij het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO) voor gratis hulp bij hun belastingaangifte. Deze aangiftehulp vindt plaats op werkdagen in Het Nutshuis (tegenover de Grote Kerk) en wordt verzorgd door medewerkers van de Belastingdienst. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.
Vanaf 10 januari 2011 kunnen Haagse 65+’ers zich aanmelden voor deze gratis aangiftehulp. * Bel daarvoor de Belastingtelefoon, tel. 0800-0543. * Volg het keuzemenu en kies voor de locatie ‘CIPO’. * Houd tijdens het bellen uw burgerservicenummer bij de hand.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk, want de ervaring leert dat de belangstelling voor de aangiftehulp erg groot is. Iedere deelnemer wordt daarom in een rooster ingepland. LET OP: vol is vol! Aanmelden bij CIPO zelf is niet mogelijk.
Hulp bij belastingaangifte kan financieel interessant zijn. 65+’ers met alleen AOW en/of een klein pensioen komen al snel in aanmerking voor belastingteruggave. Een afspraak voor deze aangiftehulp kunt u alleen maken als uw verzamelinkomen niet hoger is dan € 33.743,- voor alleenstaanden en € 50.000,- voor samenwonenden. Tevens mag u niet meer spaargeld hebben dan € 20.785,- per persoon.