Gooi batterijen en afgedankte elektronica in de elektrobak in de Theresiastraat

Oude batterijen en kleine elektrische apparaten, zoals een mobiele telefoon of elektrische tandenborstel, kunt u vanaf nu kwijt in 1 van de 20 nieuwe ‘elektrobakken’. Den Haag is de eerste stad die deze speciale inzamelcontainers in gebruik neemt. Het gaat om een proef.
In de nieuwe piramidevormige inzamelbakken kunt u aan de ene kant uw afgedankte elektronica en aan de andere kant oud papier óf glas kwijt.
Bekijk een overzicht van de elektrobakken op de kaart van Den Haag. Er staat er in Bezuidenhout een op de hoek van de Theresiastraat en de De Carpentierstraat.
Prijsvraag
De elektrobak dankt zijn naam aan een prijsvraag op Facebook. Een jury koos de naam uit totaal 250 inzendingen. Na loting onder de 21 inzenders die de naam ‘elektrobak’ opperden, werd Simon Nieuwenhuyzen als winnaar aangewezen. Samen met wethouder Stadsbeheer Boudewijn Revis nam hij donderdag 19 juni de elektrobak op de Stationsweg in gebruik.
de nieuwe ‘elektrobak’

Wecycle
Met de nieuwe inzamelcontainers willen Den Haag en Wecycle (de landelijke organisatie voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen) het makkelijker maken om elektrische apparaten te scheiden van het huisvuil. Nu belandt bijna de helft van alle oude apparaten nog bij het restafval. Door de apparaten in te zamelen, kunnen de grondstoffen vaak worden hergebruikt. En schadelijke stoffen komen zo niet in het milieu.