Goed geregeld in Bezuidenhout, 60 AED’s beschikbaar

Bron: Burgerhulpverlening Bezuidenhout
Door: Will Wilhelmy Damsté

Het Algemeen Dagblad (Anne Kompagnie) schrijft op 10-10-’18 dat de de dekkingsgraad van AED’s in Den Haag ver onder het landelijke gemiddelde ligt. In heel Nederland heb je in 74 procent van de gevallen de mogelijkheid om binnen zes minuten aan een AED te komen. In stad Den Haag ligt dit gemiddelde op 54 procent.

Deze cijfers worden nog opgekrikt door Bezuidenhout. Het is dus bijzonder slecht gesteld in Den Haag.

De afgelopen vier jaar zijn de vrijwilligers van Burgerhulpverlening Bezuidenhout druk geweest met het inventariseren van alle AED’s in Bezuidenhout. Wij hebben alle eigenaren van de aanwezige AED’s verzocht de apparatuur aan te melden bij Hartslag Nu.

Inmiddels zijn er 60 AED’s aangemeld waarvan 15 in
buitenkasten die 24/7 beschikbaar zijn en dus beschikbaar zijn voor hulpverleners. Zo hebben wij een 6-minuten-zone gerealiseerd.

Dat Den Haag zo achterblijft is des te opmerkelijker als men weet dat overheidsinstanties zoals de gemeente en de politie de apparatuur niet willen aanmelden. Vreemd en niet uit te leggen.

De Burgerhulpverlening Bezuidenhout blijft zich echter inzetten om deze zone in stand te houden en verder uit te breiden.

Bent u BHVer of in het bezit van een EHBO/Reanimatie diploma, meld u aan bij hartslagnu.nl.