Globe Reisbureau Theresiastraat hoopt op doorstart onder D-Reizen

Door Coen Nederpel, dichtbijredacteur
DEN HAAG – Globe Reisbureau in de Theresiastraat in Den Haag verwacht binnen zeer korte tijd definitief te horen of zij ook door D-Reizen, de reisbureauketen van supermarktfamilie Van den Broek, worden overgenomen. Globe reisbureau, eigendom van het in faillissement verkerende OAD Services BV (Oad Reizen) in Holten, hoopt op het beste. Den Haag dichtbij sprak met het Haagse filiaal in de Theresiastraat: “Wij zijn positief ingestelde mensen, dus we gaan ervan uit dat we open mogen blijven.” 
Reisadviseuse Rebecca van Globe Reisbureau Theresiastraat durft nog niets te bevestigen aan dichtbij.nl. “We hebben pas zojuist te horen gekregen dat D-Reizen interesse heeft getoond in 81 vestigingen van Globe. Echter weten wij als filiaal ook nog niet welke open mag blijven en welk filiaal helaas de deuren zal moeten sluiten. Op zich zien we de toekomst positief in, want Globe Theresiastraat draait prima.”
Indien de curator mr J.A.D.M. Daniëls, op dit moment druk in gesprek met de grote baas van de Globe-ketens in Holten positief beslist, betekent dit dat dan dat het Haagse kantoor, al jaren gevestigd in de Theresiastraat, open mag blijven? Het wachten is op een reactie van de curator. De woordvoerder van mr. Daniëls, Wim Gramsma, is onbereikbaar voor commentaar.