Gewonde bij aanrijding op Schenkkade

Den Haag – Vanmiddag rond 15.15 uur heeft op de Schenkkade, bovenaan de afrit Bezuidenhout van de A12, een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Daarbij is de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.
Waarschijnlijk is deze door het rode verkeerslicht gereden en heeft de vrachtwagenchauffeur een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De brandweer is op verzoek van het ambulancepersoneel ter plaatse gekoment om het mogelijk te maken dat de bestuurder, die veel pijn in de nek en rug had, rechtstandig uit het voertuig kon worden gehaald. Hiertoe is het dak van de auto geknipt. De bestuurder is onder A1 vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, lokatie Westeinde.
De kruising was gedurende lange tijd deels afgesloten vanwege het ongeval en het sporenonderzoek van de VOA. Hierdoor ontstonden er op de A12 en overige wegen rond het kruispunt langdurige opstoppingen.
De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De vrachtwagenbestuurder mocht na de afwikkeling van het ongeval weer door, na een verlichtingsarmatuur te hebben vervangen.

foto Regio15

Klik hier voor meer foto’s van de botsing