Gewelddadige straatroof Van Imhoffplein, politie zoekt getuigen

Den Haag – Vier nog onbekende mannen beroofden donderdag 5 december op gewelddadige wijze een 45-jarige Haagse op het Van Imhoffplein.
Het slachtoffer liep rond 19.10 uur op het Van Imhoffplein komende vanuit de Louise de Colignystraat toen één van de verdachte haar vroeg waar de dichtstbijzijnde tramhalte was. Ze legde hem uit hoe hij moest lopen, toen opeens een andere man haar van achteren belaagde, waarbij de vrouw lichtgewond raakte. Samen trokken de mannen de vrouw op de grond en mishandelden haar. Vervolgens probeerden ze haar tas te stelen. Twee andere mannen hielpen hierbij. Het slachtoffer ging hard gillen waardoor de mannen snel wegrenden. Een alerte getuige (39-jarige Hagenaar) schoot het slachtoffer te hulp en zocht direct in de nabije omgeving naar de verdachten, maar trof hen niet meer aan. Ook de zoektocht van de politie leverde geen zicht op de verdachten. De politie is op zoek naar getuigen.
Signalement
Er is slechts een summier signalement bekend van de verdachten. De vier mannen hebben een lichtgetinte huisdkleur en zijn ongeveer 20 jaar oud. De verdachte die het slachtoffer vroeg naar de tramhalte heeft het slank postuur, is tussen de 1.75 m. en 1.80 m. lang. Hij had donkerbruine ogen en droeg een lichtgrijs jack.  
Tips? Bel de politie
Bent u getuige geweest van deze gewelddadige straatroof? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.