Getuigen van bedreiging met mes in het Haagse Bos gezocht

Den Haag – De politie zoekt getuigen van een bedreiging die plaatsvond op zaterdagavond 14 juni in het Haagse Bos. Een onbekende man met een mes bedreigde een 35-jarige Haagse rond 21:30-22:00 uur op de Leidsestraatweg, tussen het Malieveld en de Laan van Nieuw Oost-Indië.
De 35-jarige vrouw liep over de Leidsestraatweg toen de onbekende man op een scooter bij haar stopte. Toen de vrouw de man vroeg om weg te gaan liet hij een mes zien. Er ontstond een korte worsteling, waarbij de vrouw het mes van de man afpakte. Vervolgens maakte zij zich uit de voeten en kon even later de politie alarmeren. Agenten stelden een onderzoek in, maar troffen de verdachte niet aan.
Specifieke getuigen
De politie stelt een onderzoek in naar de dader, ook het motief is niet duidelijk. Het betreft een blanke man met blauwe ogen en een volle bos donkerblond haar. Hij is ongeveer 190 cm lang en heeft een slank tot normaal postuur. Hij reed op een scooter met twee ronde koplampen.
De politie vraagt getuigen om zich te melden, drie getuigen in het bijzonder. Twee van hen, een man en een vrouw, liepen samen met een hond in het bos vlak voordat de worsteling plaatsvond. Zij hebben het slachtoffer en de onbekende man mogelijk gezien. De derde getuige is een man die op een bankje zat en vlak na het incident door het slachtoffer werd aangesproken. Deze drie personen kunnen belangrijke informatie hebben, daarom vraagt de politie hen contact op te nemen via 0900-8844. Bent u of kent u een van deze drie personen of heeft u zelf informatie die van belang kan zijn? Bel dan de politie. Geeft u liever uw tip anoniem door? Dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800-7000.