Gemeente Den Haag zoekt bewoners die samen willen verbouwen

Heb je plannen om je woning aan te pakken? Het dak vernieuwen, nieuwe kozijnen,  zonnepanelen of iets anders ? Als je dit samen met je buren doet, kun je flink kosten besparen. Daarnaast hoef je niet alles alleen te doen en kom je vaak sneller tot de uitvoering. Geen idee waar je moet beginnen of hoe je het aan moet pakken?

De gemeente Den Haag kan je helpen met::

– Procesondersteuning. Samen gaan we je buren betrekken en enthousiasmeren, komen we tot een passend maatregelenpakket en organiseren en beoordelen we offertes. Ook eventuele knelpunten lossen we samen op.
– Energieadvies. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Een gratis energieadvies laat zien wat mogelijke maatregelen zijn en wat de effecten hiervan zijn opje woning én portemonnee.
– Subsidieregelingen. De gemeente Den Haag heeft diverse subsidieregelingen die een deel van de kosten kunnen dekken, zodat je goedkoper uit bent.

Waarom doet de gemeente dit?
Goed onderhouden woningen zijn belangrijk voor Den Haag. Zo blijft onze stad er aantrekkelijk uit zien en kunnen bewoners er prettig wonen en leven. Daarnaast willen we in 2040 een klimaatneutrale stad zijn. Een stad die bestand is tegen klimaatveranderingen en waar het goed leven en werken is. Nu en in de toekomst. Door je woning goed te onderhouden en energiezuiniger te maken kun je hier een concrete bijdrage aan leveren, zowel voor de stad als voor  jezelf.

Meer informatie
David Bakhuizen
E David-bakhuizen@denhaag.nl
T 06 836 240 99

Dennis Gudden
E dennis.gudden@denhaag.nl
T 06 237 225 50