Gemeente Den Haag komt met subsidieregeling voor openbare oplaadpunten

Nieuwe subsidie voor bedrijven en instellingen
Bedrijven en instellingen in Den Haag die op hun eigen terrein of parkeergarage oplaadpunten voor elektrische auto’s willen aanleggen voor publiek gebruik, kunnen hier nu subsidie voor aanvragen bij de gemeente Den Haag. Er kan voor meerdere locaties subsidie worden aangevraagd. De subsidie per locatie kan oplopen tot 5000 euro. De regeling loopt tot 1 november 2014.
Wethouder Rabin Baldewsingh (Milieu en Duurzaamheid) : “Om de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren is het goed dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch vervoer. Om die groei mogelijk te maken zijn er ook oplaadpunten nodig. We stimuleren dan ook graag ondernemers die laadpalen willen neerzetten voor algemeen gebruik. Zo breidt het netwerk zich steeds verder uit en voldoen we als Den Haag steeds beter aan de normen voor de luchtkwaliteit.”
De gemeente geeft maximaal 50% subsidie op het totaalbedrag van de aanschaf en aanleg van een oplaadpunt. Een organisatie kan voor het eerste oplaadpunt maximaal €2.000,- subsidie krijgen en maximaal €1.000,- per extra laadpunt. Per locatie, bijvoorbeeld in parkeergarages of op een parkeerplaats bij een supermarkt of bedrijf, subsidieert de gemeente nooit meer dan vier oplaadpunten.
Voor de subsidieregeling ‘semiopenbare laadpunten elektrisch vervoer’ is een subsidiebedrag van €150.000 beschikbaar. Subsidies kunnen tot en met 31 oktober 2014 worden aangevraagd maar als het budget voor die tijd is uitgeput stopt de regeling eerder. Alle voorwaarden zijn te vinden op www.denhaag.nl/subsidies.