Gele zakken tegen meeuwenoverlast

Vrijdag 17 en dinsdag 21 mei worden in verschillende Haagse wijken extra stevige gele vuilniszakken bezorgd.  Ze helpen tegen zwerfvuil op straat, dat ontstaat als meeuwen vuilniszakken open pikken. Vooral tijdens het broedseizoen, dat nu begonnen is en tot in juli duurt, is de overlast die meeuwen zo veroorzaken groot. 2300 huishoudens ontvangen drie rollen speciale zakken. 
De extra stevige gele vuilniszakken worden bezorgd in een aantal straten in Scheveningen, Segbroek, Laak, Haagse Hout en Centrum waar binnen één à twee jaar ondergrondse afvalcontainers komen. Dan staan er geen vuilniszakken meer langs de stoeprand. De ervaring leert dat daarmee de overlast door meeuwen flink afneemt.  In wijken waar al ondergrondse afvalcontainers staan, is veel minder zwerfvuil. Tot het zover is, kunnen de extra stevige gele vuilniszakken de overlast helpen te verminderen. Meeuwen komen minder snel op de gele zakken af en ze krijgen ze ook niet zo makkelijk open als de gewone grijze vuilniszakken.
Wie de zakken niet bezorgd krijgen, kunnen deze gratis afhalen bij het stadhuis, de stadsdeelkantoren Laak, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek en Haagse Hout, de bibliotheken Transvaal, Escamp en Wateringseveld en de tien stadsboerderijen. Hierbij geldt: zolang de voorraad strekt.