Geef locaties voor elektrische oplaadpalen door

De gemeente wil meer openbare elektrische oplaadpalen in de stad. Deze laadpalen komen op locaties waar ze het meest gebruikt worden. Rijdt u een elektrische auto? Geef dan uw voorkeur voor een locatie door.
Elektrische auto aan een oplaadpaal
De laadpunten zijn niet gekoppeld aan 1 gebruiker. Iedereen met een elektrische auto kan de oplaadpalen gebruiken. Let hier ook op als u uw voorkeur voor een nieuwe locatie doorgeeft.
Bekijk het overzicht van oplaadpunten op www.oplaadpalen.nl.

Locaties doorgeven
De gemeente kiest een geschikte locatie voor een openbare oplaadpaal. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte. De gemeente zoekt locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Parkeerplaatsen mogen daarbij niet direct voor uw deur of die van andere bewoners liggen.
Wilt u een openbaar laadpunt? Geef dan uw locatie door via het formulier. De gemeente bekijkt dan of het mogelijk is om extra oplaadpalen te plaatsen.

Geef een locatie op
Is een laadpaal die u wilt gebruiken vaak bezet? Geef dit dan aan in het formulier bij ‘opmerkingen’. De gemeente bekijkt of het mogelijk is om een extra oplaadpaal te plaatsen.
Als alles volgens planning verloopt, wordt de oplaadpaal en het parkeervak ongeveer 3 maanden na invullen van het formulier geplaatst. Er wordt rekening gehouden met de verwachte levertijd van de auto. U kunt het formulier dus ook invullen wanneer u uw auto pas over een aantal maanden ontvangt.
Op dit moment liggen er verzoeken voor parkeerplaatsen met oplaadpalen bij De Carpentierstraat 4, de Hendrik Zwaardecroonstraat 60 en de Jacob Mosselstraat 53.
Privé-oplaadpaal
De gemeente plaatst geen oplaadpaal op eigen terrein. U kunt vaak zelf eenvoudig een privé-oplaadpaal laten maken.
Contact
Heeft u nog vragen over de locaties? Neem dan contact op met de gemeente Den Haag via denhaagelektrisch@denhaag.nl.
Zie ook