Forse investering Haags megaproject New Babylon

Vastgoedonderneming Amvest heeft in het megaproject New Babyion in Den Haag circa 168 woningen verworven. Op 5 december is een realisatieovereenkomst getekend met Babylon Den Haag BV. Binnen het New Babylon-project worden in totaal circa 330 woningen gerealiseerd.
Amvest investeert ruim 57 miljoen euro in het megaproject. Behalve de 168 woningen koopt de vastgoedonderneming ook evenzoveel parkeerplaatsen in het complex. De start van de bouw van het New Babylon-project staat gepland voor eind 2009. In 2009 worden naar verwachting de eerste vrije sector huurwoningen opgeleverd.
Het project maakt deel uit van Den Haag Nieuw Centraal. New Babyion omvat in totaal 54.500 m2 kantoren, circa 330 woningen, 16.500 m2 retail en horeca, met daarnaast een hotel, bioscoop en 1260 parkeerplaatsen. Direct naast het complex komen de Hoge Snelheids Lijn (HSL) en de RandstadRail te liggen. Het gebied rond New Babylon ligt in het stationsgebied, wat de komende jaren ook ingrijpend gaat veranderen. Die vernieuwing betekent daarmee niet alleen een verbetering van het vervoersknooppunt, maar zorgt ook voor een plek waar het prettig wonen, werken en recreëren is.