Fietsendief op heterdaad betrapt bij CS

De politie hield in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juni een 20-jarige Amsterdammer op heterdaad aan, toen hij op het plein voor het Centraal Station een fiets stal. Op camerabeelden was te zien dat de verdachte  midden in de nacht wel erg veel belangstelling voor de gestalde fietsen had. Als hij dacht dat niemand keek, probeerde hij een fiets te stelen.

De medewerkers van de monitorcentrale waarschuwden direct hun collega’s die poolshoogte gingen nemen. De agenten stelden zich verdekt op en zagen vervolgens dat de verdachte veel belangstelling had voor een fiets.
De fiets stond met een slot aan een houten paal en de agenten zagen dat de verdachte aan de paal stond te rukken. Na enige tijd, want de man stopte iedere keer als er iemand lang kwam, lukte het hem om de fiets los te trekken.

Op dat moment kwam een tweede man aanlopen die duidelijk bij de verdachte hoorde. En met twee fietsen wilden ze weglopen. De agenten spraken de mannen aan en hielden hen aan voor diefstal.

Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer en een 19-jarige Delftenaar. De Amsterdammer bekende de diefstal, zijn 19-jarige vriend ontkende iets gedaan te hebben. Beide verdachten zijn ingesloten.