Extra parkeerplekken in Bezuidenhout Oost

De gemeente Den Haag legt de komende 4 jaar bijna 1400 nieuwe parkeerplaatsen aan. In de woonwijken Bezuidenhout-Oost, Bloemenbuurt-Oost en Rustenbroek-Oostbroek komen meer dan duizend extra parkeerplekken. In deze wijken zijn te weinig parkeerplaatsen voor de auto’s van de bewoners. De extra parkeerplekken moeten ervoor zorgen dat bewoners makkelijker een parkeerplaats kunnen vinden. 
Deze 1400 plekken komen bovenop de 2500 extra parkeerplekken die in het kader van het programma Parkeren in Woonwijken (voorheen P2500) worden aangelegd.
Programma P2500
Steeds meer mensen hebben auto’s en waarschijnlijk neemt dit alleen maar toe. In een aantal woonwijken zorgt dit voor grote parkeerproblemen. Onder de naam P2500 is de gemeente in 2010 begonnen met de voorbereiding en aanleg van extra parkeerplekken in woonwijken met een te hoge parkeerdruk. 
In de Heesterbuurt, Scheveningen, Laakkwartier-Oost, de Vruchtenbuurt en Oud-Leyenburg zijn al meer dan 1200 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Andere projecten zoals een nieuwe parkeergarage op de Allard Piersonlaan (goed voor 500 parkeerplaatsen) zijn in voorbereiding. 
Kijk voor meer informatie over deze gebieden op www.denhaag.nl/parkeren.