Extra controle hondenbelasting

Binnenkort begint de gemeente met extra controles op hondenbezit. Elke inwoner van Den Haag die één of meer honden heeft moet hondenbelasting betalen. Maar niet iedereen meldt zijn hond aan bij de gemeente. Daarom controleert de gemeente aan de deur om te kijken of er een hond is waarvoor nog geen belasting wordt betaald.

De hondenbelasting geldt voor elke hond, groot of klein, ook voor honden die niet op straat komen. Hondenbezitters moeten zelf aangeven dat zij een hond hebben. Dat kan via de website van de gemeente (www.denhaag.nl/belastingen). Ook bij de balie van Belastingzaken in het stadskantoor Leyweg (Leyweg 813) kan aangifte voor hondenbelasting worden gedaan. De balie is op werkdagen geopend van 8.00 tot 15.00 uur.

Streng boetebeleid
Als bij de controle blijkt dat iemand een hond heeft die niet is aangemeld, kan hij bovenop de belastingaanslag een hoge boete tegemoet zien. De tarieven voor de hondenbelasting in 2011 en de boetes voor het niet aanmelden van een hond staan op
www.denhaag.nl/belastingen.
De opbrengst van de hondenbelasting behoort tot de algemene inkomsten van Den Haag. Wie hondenbelasting betaalt, draagt dus bij aan de leefbaarheid van onze stad.