Europa’s grootste hijskraan komende 1,5 jaar in Bezuidenhout

In het weekend van 18 tot 21 november wordt in de stationshal een grote torenkraan opgebouwd. Deze kraan gaat komende 1,5 jaar de onderdelen van het nieuwe, glazen dak op zijn plaats hijsen.

De torenkraan wordt opgebouwd met behulp van een mobiele kraan op het KJ-plein. Tijdens het weekend is de stationshal om veiligheidsredenen volledig afgesloten. De treinen rijden wel en zijn bereikbaar via een loopbrug vanaf het Anna van Buerenplein en de Rijnstraat.

Het KJ-plein zal vanaf komende week al worden klaargemaakt voor de mobiele kraan. De opbouw van de torenkraan start vrijdagavond 18 november om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 21 november 05.00 uur. Het opbouwen van de torenkraan is een spectaculair gezicht. U bent daarom van harte welkom op een kijkje te komen nemen bij het KJ-plein. Hier zullen tijdens dit weekend ook zwarte pieten met pepernoten rondlopen.

Overige werkzaamheden
De aannemer maakt van de afgesloten stationshal gebruik door in hetzelfde weekend een aantal andere werkzaamheden uit te voeren. Zo worden er een aantal damwanden ingetrild, wordt er asbest gesaneerd en gaat de sloop van de gevels gewoon door.

Uitstel
In verband met de weersomstandigheden, is het mogelijk dat het opbouwen van de torenkraan wordt uitgesteld naar het weekend van 2-5 december. Wij zullen op woensdag 16 november een bericht op de website plaatsen of de werkzaamheden wel of niet doorgaan. De werkzaamheden in de stationshal gaan altijd door in het weekend van 18-21 november; deze blijft van 18-21 november afgesloten.

Doe mee aan de wedstrijd: Geef de kraan een naam! of aan de Fotowedstrijd!