Eis: Vrijspraak Quirine de K. in zaak kattenverwaarlozing

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep vrijspraak geëist tegen dierenverzamelaarster Quirine de K. Zij was eerder veroordeeld tot zestig uur werkstraf waarvan dertig voorwaardelijk voor verwaarlozing van een kat. De K. ging na deze uitspraak in hoger beroep. Het OM heeft nu besloten om haar vrij te spreken, vanwege het ontbreken van bewijs tegen Quirine de K.
De vrouw is afgelopen maart nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het verwaarlozen van een aantal paarden die in een drassig weilandje stonden aan de Loolaan in Bezuidenhout. Twee van de vijf viervoeters werden in beslag genomen; de rechter bepaalde dat de vrouw de twee paarden niet terugkreeg.
Justitie eiste toen een verbod op het houden van dieren, maar daar ging de rechter niet in mee. De Haagse vrouw mocht de overige drie paarden gewoon houden.


Honden
Een week na deze veroordeling haalde de K. honden op die gratis op Marktplaats werden aangeboden. Deze werden daarna loslopend terug gevonden in haar buurt. De dierenambulance nam ruim tien honden in beslag.
De rechter doet over twee weken uitspraak.


Luister op RTV West naar de Haagse Dierenbescherming over de zaak