Eigenaar in beslag genomen paarden gezocht

Den Haag – De dierenpolitie in Den Haag nam zondag 17 maart vanaf een locatie aan de Loolaan drie paarden in beslag. Aangezien de politie niet weet wie de eigenaar van deze paarden is, roept zij deze op om zich te melden.
Medewerkers van de dierenpolitie stelden zondag 17 maart om 14.45 uur een onderzoek in toen zij een melding ontvingen van verwaarloosde dieren op het terrein. De agenten constateerden dat op het terrein drie paarden stonden. Een groot grijs paard en twee kleinere paarden. De verzorging van de dieren was erg matig, gebrek aan voeding, drinkwater en ‘schuil/stalling’. In samenspraak met een gespecialiseerde (paarden) dierenarts en het Openbaar Ministerie werd besloten tot in beslagname van de dieren.
Wie weet van wie de paarden zijn?
De politie sluit niet uit dat de eigenaar de dieren om nog onbekende redenen zonder verdere verzorging heeft achtergelaten. De drie personen (15, 23 en 57 jaar) die zondag werden aangehouden hebben niets met de inbeslagname te maken gehad. De aanhouding van dit drietal staat los van de feitelijke verwaarlozing van de paarden. Weet u van wie de dieren zijn? Bel dan met de dierenpolitie in Den Haag via 0900-8844.