Eerste vluchtelingen komen woensdag naar opvang ministerie

Bron: RTV West

DEN HAAG – De opvang van vluchtelingen in het oude gebouw van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag is uitgesteld tot woensdag. Dat zegt vestigingsmanager Floor Riehl. Oorspronkelijk was de planning dat maandag vanaf 9.00 uur de eerste vluchtelingen in het pand op de Anna van Hannoverstraat in de wijk Bezuidenhout zouden arriveren.

De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om het gebouw op tijd af te hebben. De vertraging van de oplevering komt door dat een aantal artikelen pas later geleverd konden worden. ‘Er was een run op artikelen zoals douchecabines’, legt Riehl uit. ‘Ik ben diep onder de indruk van de inzet van de werklui. Ze hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt.’

Het pand wordt dinsdag overgedragen aan het COA. Woensdag arriveert de eerste groep van 200 mensen. Donderdag komen er ook weer 200 vluchtelingen en vrijdag komt dan de laatste groep. De asielzoekers mogen tot 1 januari in het gebouw blijven. Daarna worden er statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning in opgevangen.