Eerste opleiding voor gebruik nieuwe website bezuidenhout.nl

Vandaag heeft een eerste groep vrijwilligers van het wijkberaad bezuidenhout een introductiecursus gevolg voor het gebruik van de website. Het wijkberaad heeft in 2009 geinvesteerd in nieuwe technologie zodat het toevoegen van informatie aan de website niet alleen door een beheerder kan worden uitgevoerd. Dankzij de nieuwe technolgie kunnen actieve personen of actieve werkgroepen binnen de wijk zelf hun eigen pagina’s up to date houden.


De website wordt al sinds jaar en dag door veel bezoekers bezocht en geniet populairteit dankzij  websitebeheerder Rob Velders. Samen met Kalske Nijland heeft Rob de website getransformeerd naar het nieuwe gebruiksvriendelijke platform. 


De achterliggende gedachte is dat de wijk het wijkberaad en de vrijwilligersgroepen in de wijk een stevig fundament hebben dankzij een actuele en gevarieerde website. De website wordt daarmee het startpunt voor activiteiten en informatievoorziening. Hoe meer bewoners iets over hun buurt of aandachtsgebied op de website zetten, hoe populairder de website zal worden. En daarmee wordt de betrokkenheid in de wijk vergroot.


In de komende weken zullen nog een paar introcursussen voor vrijwilligers worden georganiseerd, zodat een grote groep mensen aan de slag kan gaan met de nieuwe website.