Eerste keer Stadsspelen in Den Haag

Jongens spelen basketbal op straat (Foto: Valerie Kuypers)

Dit jaar organiseert Den Haag voor het eerst de Stadsspelen. Bekijk de spannende competities in de wijken zoals voetbal, basketbal, boksen, hockey, tennis of atletiek. Of nog leuker: doe zelf mee! Deelname is gratis. De finale is op 5 juni in het Kyocera Stadion.

Alle Hagenaars kunnen meedoen: jong en oud, sporters en niet-sporters, met beperking of zonder beperking. De ontmoeting met elkaar door sport en spel staat centraal. Sport verbindt de wijken en de stad. Meedoen is gratis en aanmelden voor de Stadsspelen is niet nodig.

Voorrondes
De Stadsspelen starten in april en mei met voorrondes in de 8 stadsdelen. Er zijn dan 2 dagen lang niet alleen competities in verschillende sporten, maar ook sportclinics, demo’s en pop-up sporten, zoals:

  • free running, door middel van gymnastische technieken over obstakels springen
  • worstelen
  • trampoline springen
  • bossaball, een combinatie van voetbal, turnen en volleybal op een opblaasbaar speelveld met trampolines.

De 8 voorrondes
Stadsdeel Haagse Hout: vrijdag 20 en zaterdag 21 mei

Slotevenement
Op 5 juni worden de Stadsspelen afgesloten met een groot slotevenement waarop de finales worden gespeeld. Daarnaast kunt u de Haagse Sportmarkt bezoeken en naar demonstraties kijken door topsporters. Er is ook op cultureel, culinair en muzikaal gebied die dag van alles te beleven.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de sporten, data en tijden? Kijk dan op de website van de Stadsspelen.