Eerste kantoorgebouw De Monarch opgeleverd

Het eerste kantoorgebouw van het plan De Monarch in Den Haag is opgeleverd. Architectenbureau KCAP heeft een bestaand gebouw herontwikkeld tot nieuwe huisvesting van het CAK.

Het kantoorgebouw aan de Beatrixlaan is een van de vier panden van het project De Monarch. Het gebouw is volledig gestript zodat enkel de basisconstructie overbleef. Vervolgens is het kantoorpand heringericht en heeft het nieuwe gevels gekregen.

Alle medewerkers van CAK werken in het gebouw dat in juni vorig jaar het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent heeft gekregen. Het streven van ontwikkelingsmaatschappij De Monarch (bestaande uit Provast en ASR Vastgoed) is om voor de andere drie gebouwen van het project ook een dergelijk certificaat te ontvangen.

Deze drie panden worden nieuw gebouwd op het terrein. Uiteindelijk worden de vier kantoorpanden met elkaar verbonden via een algemene parkeergarage met plaats voor 725 auto’s. In de plint van ieder gebouw komen winkels.

De bouw van Monarch II gaat in maart van start. Dit deel van het project wordt naar verwachting in september 2013 opgeleverd.