Eerste elektrisch laadstation voor particulieren geopend op Willem Witsenplein

Hagenaars met een elektrische auto kunnen hun wagen dichtbij huis opladen. Wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) opende vrijdag 8 juni het eerste van in totaal 16 nieuwe openbare laadpunten voor elektrisch vervoer in heel Den Haag. Twaalf van deze laadpunten zijn al gerealiseerd, de overige vier volgen de komende weken.

De nieuwe oplaadpunten over de hele stad passen prima bij het streven van de gemeente naar een duurzame stad. Baldewsingh: “Elektrisch vervoer zorgt voor duurzame mobiliteit en een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Het zorgt ook voor minder geluidhinder. Dankzij deze laadpunten wordt het voor inwoners aantrekkelijker om over te stappen op elektrisch vervoer. Ik ben er trots op dat wij samen met Stichting E-laad deze stap kunnen zetten.”

Afgelopen half jaar werkte de gemeente samen met de stichting hard aan de realisatie van de laadstations om tegemoet te komen aan de vraag van bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad. 

Zie voor een overzicht van de huidige oplaadpunten www.e-laad.nl/lijst.html of download de app van www.oplaadpalen.nl.

Foto: Wethouder Baldewsingh en directeur Onoph Caron van stichting E-laad sluiten de eerste elektrische auto aan op het nieuwe laadstation (Foto: Bart van Vliet)