Eerste draagkolommen HSE geplaatst

Vorige week zijn de eerste zes stalen draagkolom voor het Haagse Startstation van de Erasmuslijn op zijn plaats gezet; waarmee de bouw definitief uit de grond gekomen is. De kolommen staan direct buiten het station, tot net voorbij het Prins Bernhardviaduct. De laatste vier kolommen volgen later.
In totaal rust het start- en eindstation van de RandstadRail op tien kolommen. De kolommen hebben een diameter van 200 centimeter en variëren in hoogte van 770 tot 1.190 centimeter. De kolommen worden, net als het viaduct, in België geproduceerd.
Viaduct
De aanlanding van de RandstadRail-verbinding ligt straks boven maaiveld, half boven en half naast het huidige busplatform. Om de viaductdelen in elkaar te zetten, is een tijdelijk werkplatform nodig, dat op dit moment wordt gemonteerd op het bouwterrein ter hoogte van de Witte Anna. In totaal worden er drie viaductdelen gemaakt, waarvan het eerste deel voor de zomervakantie op zijn plek wordt geschoven.
Webcam
Wie de werkzaamheden wil volgen, kan meekijken via de webcam. Zowel de werkzaamheden op het busplatform als op het bouwterrein zijn te bekijken. Meer foto’s van het plaatsen staan op Facebook. Meer informatie over de HSE leest u op de speciale projectpagina.