Eerste deel renovatie ROC Mondriaan (Helenastraat) afgerond

De panden aan de Helenastraat van het ROC Mondriaan zijn volledig gerenoveerd
De eerste etappe in de grondige renovatie van de schoolgebouwen van het ROC Mondriaan in Den Haag is afgerond. De panden op Helenastraat nummer 10 en 12 in de Haagse wijk Bezuidenhout voldoen weer aan de eisen van modern onderwijs. Leerlingen van de School voor Toerisme en Recreatie en de School voor Orde en Veiligheid zullen vanaf 6 mei les krijgen in volledige vernieuwde en moderne voorzieningen, meldt het ROC.
Helenastraat 10 wordt de School voor Toerisme en Recreatie. Tijdens de verbouwing moest de school uitwijken naar een tijdelijke locatie in Leidscheveen. Op nummer 12 wordt de School voor Orde en Veiligheid. Het gaat om de opleidingen tot beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid en de (voor)opleidingen voor de Koninklijke Marechaussee en Defensie. Voor deze opleidingen zijn (buiten)voorzieningen nodig die met de renovatie nu gerealiseerd konden worden. Zo is er een plek waar de studenten kunnen oefenen met verkeersbegeleiding en een oefenplek voor fysieke activiteiten.
De renovatie van het ROC Mondriaan is nog niet voltooid. Binnenkort zijn de gebouwen aan de Helenastraat 15 en de Koningin Marialaan aan de beurt. Op nummer 15 worden verschillende particuliere opleidingen ondergebracht waaronder EHBO en bedrijfshulpverlening. Aan de Koningin Marialaan zijn de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel and Management School gevestigd. Ook dit gebouw is toe aan een opknapbeurt.