Eenvoudig een vergunning aanvragen voor de Buitenspeeldag

Op woensdag 11 juni is het weer nationale Buitenspeeldag! Op die dag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. In Den Haag zijn jaarlijks vele vrijwilligers actief in de organisatie van deze dag. De gemeente Den Haag vindt buitenspelen erg belangrijk. Om vrijwilligers te ondersteunen maakt de gemeente het mogelijk gratis en eenvoudig een evenementenvergunning aan te vragen.
Als er voor activiteiten een straat moet worden afgesloten, is het verplicht om hiervoor een vergunning aan te vragen. Zo’n aanvraag kost meestal geld en neemt veel tijd in beslag. Omdat de gemeente graag wil dat zoveel mogelijk mensen een leuke activiteit organiseren, kunnen bewoners de vergunning nu gratis en eenvoudig aanvragen. De aanvragen komen binnen bij Stichting MOOI. Stichting MOOI maakt hier een gezamenlijke aanvraag van die zij indient bij de gemeente.
 
Formulier invullen
Op www.denhaag.nl/spelen staat alle informatie over de Buitenspeeldag en kunt u het aanvraagformulier voor de vergunning downloaden. Tot vrijdag 4 april 2014 kunnen de formulieren worden ingeleverd. Op deze website vindt u ook tips voor het organiseren van een activiteit.
 
Vragen of hulp nodig?
Voor vragen over het formulier, tips en ideeën kunt u contact opnemen met Elsbeth van der Ven, projectleider/opbouwwerker Stichting MOOI (tel. 06-19140207 / e.vanderven@stichtingmooi.nl).
 
Onder alle organisatoren verloot de gemeente een workshop Hoelahoep!