Een bergbezinkbassin bij de volkstuinen aan de Schenkkade

BergBezinkBassin Schenkkade

In de week van 22 t/m 27 februari 2010 werd de Schenkkade tussen de Hendrik Zwaardecroonstraat en de IJsclubweg voor alle verkeer afgesloten voor het intakelen van betonnen delen voor een bezinkselbak.

Deze bezinkselbak met een afmeting van l x b x d  van 100 x 7 x 3 meter en wordt gebouwd in het fietspad langs de Schenk tussen het gebied van de volkstuinvereniging Loolaan en is nodig om vervuild water op te vangen te laten bezinken en het schone water terug te voeren in het oppervlakte water. Dit bouwwerk is in opdracht van Hoogheemraadschap Delfland, gegeven aan de gemeente Leidschendam/Voorburg en uitgevoerd door Van der Made, een aannemersbedrijf uit Zevenbergen.

Op 8 september 2008 werd begonnen aan dit werk en zou 9 maanden duren. Het vreemde is dat een andere gemeente m.n. Lsdm/Vb in Den Haag dit werk komt uitvoeren. Al snel ontstonden er problemen tussen gemeente Den Haag DSO de aannemer en gemeente Lsdm/Vb met tot gevolg dat het werk nu als tenminste 10 maanden achter loopt. De prognose is nu dat het werk eind april 2010 klaar is. Zeker voor de volktuinders een opluchting want hun brug die de twee gebieden ontsluit is dan ook weer te gebruiken.

 

Ter illustratie een foto van het aanvoeren en inheisen van de betonnen delen.