Duurzaam Bezuidenhout in elektrische auto’s naar centrum Duurzaam Den Haag

Dinsdag 18 juni kwam de werkgroep Duurzaam Bezuidenhout bijeen in het Centrum Duurzaam Den Haag aan de Brouwersgracht. De leden van de werkgroep werden geheel in stijl erheen gereden in 2 elektrische auto’s van BAM en Siemens.
Het centrum Duurzaam Den Haag vestigt zich in een monumentaal pand dat al enige tijd leeg stond. Met beperkte middelen is het pand deels teruggebracht in de oorspronkelijke staat en stijlvol opgeknapt. Naast de medewerkers van het centrum zullen in de toekomst ook andere initiatiefnemers op het gebied van duurzaamheid gebruikmaken van het pand. En met deze flexibiliteit is rekening gehouden. Er is een speciaal concept ontwikkeld waarbij huurders geen meubilair kopen, maar huren van de leveranciers. Hierdoor kunnen alle producten teruggebracht worden voor hergebruik. Dat is nog eens milieuvriendelijke denken.
Duurzaam Den Haag is het onafhankelijke platform waarin bedrijfsleven, bewoners, onderwijsinstellingen en gemeente hun activiteiten gericht op het verduurzamen van de stad bundelen. Op 7 mei 2013 opende Duurzaam Den Haag haar deuren. Bij Duurzaam Den Haag kunnen burgers en bedrijven op een inspirerende en stimulerende manier hun weg vinden bij het maken van duurzame keuzes.
De werkgroep Duurzaam Bezuidenhout komt regelmatig bijeen om voor de eigen wijk duurzame activiteiten voor de bewoners en ondernemers te organiseren en initiëren. Zo zijn er activiteiten voor de jeugd in samenwerking met de basisscholen; maar ook heel concreet advies hoe met duurzame acties (klein en groot) in je eigen huis op de energierekening kunt besparen! Zie voor meer informatie: www.bezuidenhout.nl onder het kopje Duurzaam Bezuidenhout of klik hier.