Drie onderscheidingen voor vrijwilligsters ‘Uitgaansgroep Haagse Hout’

Foto: Annie en Henk Weijers en Joep Winkels (rechts) met burgemeester Krikke (foto genomen in april 2017).

Voor hun jarenlange inzet voor de zogeheten Uitgaansgroep Haagse Hout is aan drie vrijwilligsters een onderscheiding toegekend.
Mevrouw A.M.H. Weijers-Luchies is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haar schoondochter, mevrouw M.H. Weijers-Wühl en mevrouw J. Winkels ontvangen de Stadsspeld van de
gemeente Den Haag.

Mevrouw Weijers-Luchies besloot ruim twintig jaar geleden met haar echtgenoot om voor ouderen in het stadsdeel Haagse Hout activiteiten te gaan organiseren. Hier is de Uitgaansgroep uit ontstaan. Deze wil met haar activiteiten voorkomen dat bewoners zich eenzaam voelen.

De groep biedt een programma aan met (betaalde) uitstapjes, bezoeken aan musea, lezingen, concerten, filmvoorstellingen en themamaaltijden. Er zijn ongeveer honderddertig ouderen bij de groep aangesloten. Voor het dekken van de administratiekosten betalen zij een lidmaatschapsbedrag.

Al het werk van de Uitgaansgroep wordt belangeloos gedaan door het echtpaar Weijers en enkele andere vrijwilligers. Mevrouw Weijers-Luchies houdt zich onder meer bezig met het organiseren van de activiteiten en alles wat hierbij komt kijken.

Daarnaast doet ze sinds 2000 vrijwilligerswerk voor het wijkberaad Bezuidenhout: ze regelt en verzorgt de catering tijdens de nieuwjaarsrecepties en andere grote evenementen. Mevrouw Weijers-Luchies doet de inkoop, maakt de hapjes klaar, helpt met het inrichten van de zaal en assisteert in de bediening.

Al vanaf de beginperiode van de Uitgaansgroep is ook mevrouw Weijers-Wühl erbij betrokken. Zij helpt met het inrichten van de zaal, gaat bij uitstapjes mee als begeleidster, serveert hapjes en drankjes en neemt ook tal van andere taken voor haar rekening.

Mevrouw Winkels ondersteunt sinds 2000 mevrouw Weijers-Luchies bij het organiseren van de activiteiten. Ze beschikt daarnaast over veel kennis op het gebied van theater en kunst. Mevrouw Winkels gebruikt deze kennis bijvoorbeeld bij het bedenken van excursies. Ook geeft ze tijdens deze uitstapjes en de bezoeken aan musea toelichtingen aan de deelnemers bij wat ze zoal zien, of te zien krijgen.

Locoburgemeester Saskia Bruines reikte de onderscheidingen uit op maandag 15 januari in het Wijk- en Dienstencentrum, tijdens de nieuwjaarsreceptie van het wijkberaad Bezuidenhout.

Lees hier meer over de Uitgaansgroep Haagse Hout.