Drie kandidaten voor huisvesting Planbureaus aan de Bezuidenhoutsweg

Drie consortia komen in aanmerking voor de realisatie van het nieuwe onderkomen voor de drie Planbureaus van de rijksoverheid. Dat heeft de Rijksgebouwendienst (Rgd) dinsdag bekendgemaakt. In 2015 verhuizen het Centraal Planbureau, het Planbureau voor de Leefomgeving en het Sociaal en Cultureel Planbureau naar de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Het gaat om de renovatie van pand nummer 30 aan de Bezuidenhoutseweg. De drie consortia zijn geselecteerd voor de zogeheten dialoogfase voor de renovatie. “Naar verwachting zal de dialoog medio 2013 zijn afgerond. Vervolgens zal de inschrijving plaatsvinden, die afgesloten wordt met de contractsluiting, gepland eind 2013”, zegt de Rgd.

De drie geselecteerde partijen zijn TBI Concessies (met Fokkema & Partners als architect), Facilicom PPS B30 (met Claus en Kaan Architecten) en InNova (met Meyer en Van Schooten Architecten en Architectenbureau Fritz).

Het gaat om een DBFMO-traject, waarbij het winnende consortium verantwoordelijk wordt voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de exploitatie van de rijkshuisvesting.