Diverse bewoners Bezuidenhout-West halen wit voetje

Regio Den Haag – Om inwoners te waarschuwen voor insluipers werden in de week van 19 t/m 23 mei bij ruim 850 onbeheerd niet afgesloten ramen en deuren witte voetstappen neergelegd. Met deze preventieactie proberen de politie en haar partners bewoners alert te maken op de risico’s van insluiping.
De witte voetstappen hadden namelijk ook van een inbreker kunnen zijn! Alleen in dat geval hadden de bewoners waarschijnlijk waardevolle spullen moeten missen. De preventieacties werden gehouden in samenwerking met de verschillende gemeentes, buurtpreventen, vrijwilligers, studenten en handhavers.
Den Haag
Meerdere wijken in Den Haag werden onderworpen aan het scherpe oog van de politie en meewerkende partners. In totaal werden er zo’n 530 witte voetjes neergelegd bij insluipgevoelige objecten.
In De Landen, Bezuidenhout-West en Benoordenhout werden in totaal ruim 1250 woningen gecontroleerd. In De Landen, waar 250 woningen bekeken werden, was er geen aanleiding om witte voetjes achter te laten. In de andere wijken stonden bij 30 woningen ramen en/of deuren open zonder direct toezicht en ’s nachts bleek bij een bedrijf de voordeur niet afgesloten te zijn.