Dit najaar: nog veel moois te zien in het Diamant Theater

Ook het Diamant Theater in Mariahoeve, Den Haag is zich aan het herpositioneren naar de toekomst vanaf januari 2013. Maar ondanks dat het Diamant Theater geen structurele subsidie ontvangt vanuit het Meerjarenplan Kunst & Cultuur hebben we ook dit najaar weer een aantal leuke voorstellingen op het programma staan! We openen ons theaterseizoen op zondag 30 september aanstaande met twee programmaonderdelen. Om 14.30 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding langs Beelden in de Openbare Ruimte in Mariahoeve en om 16.00 uur betreden de Haagse Règâhs het podium.

Zondag 30 september Wandeling “Beelden in Mariahoeve”

Aanvang: 14.30 uur

Onder leiding van beeldend kunstenares Ella van Schaik start om 14.30 uur vanuit het Diamant Theater een rondleiding in Mariahoeve langs Beelden in de Openbare Ruimte. Dit is in het kader van de Open Atelierroute van Kunstpost Mariahoeve. Ella van Schaik is onder meer bekend van haar kattentekeningen en etsen. In verband met een maximum aantal deelnemers is aanmelden verplicht, graag voor 28 september a.s. De rondwandeling duurt maximaal 75 minuten. Entree: gratis.

Zondag 30 september De Règâhs – Carmuh

Aanvang: 16.00 uur

Carmuh vertelt het verhaal van Juan, de zoon van de Spaanse gastarbeider Paco en het Haagse meisje Loes. Juan groeit op in Den Haag maar gaat later de wijde wereld in, op zoek naar de ware liefde. Op zoek naar zijn Carmen. Hij komt in allerlei landen waaronder natuurlijk ook Spanje, het land waar zijn vader vandaan kwam. Of en waar hij zijn ware liefde vindt? Wie het zal zeggen? De Règâhs natuurlijk!

De Règâhs bestaat uit 3 professionele flamencomuzikanten die, met respect voor de traditie, de serieuze maar toch vooral de vrolijke kant van de flamenco over het voetlicht brengen. Dit door speelse verwijzingen naar pop- en klassieke muziek en het gebruik van teksten die doorspekt zijn met de hen zo eigen Haagse humor.

Entree: € 12,50 / CJP, 65+ € 10,50 / Ooievaarspas € 6,25

Vrijdag 19 oktober Diamant Filmtheater – The Trip

Aanvang film: 19.30 uur

Er staat Steve Coogan een culinaire week te wachten, wanneer hij in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales gaat beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waardoor hij aarzelend de altijd beschikbare Rob Brydon uitnodigt om mee op reis te gaan. Terwijl ze genieten van haute cuisine drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies, maar bespreken ze ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie en vriendschap. Komedie van Michael Winterbottom.

Entree film: € 6 / Ooievaarspas € 3

De Betovering
De kleintjes kunnen in de herfstvakantie terecht bij twee voorstellingen in het theater. Op maandag 22 oktober is er een Poppentheatervoorstelling over Molletje Bim en op woensdag dansen Alma en Angela de voorstelling Alles van Het Lab Utrecht. Aansluitend zijn er workshops.

Over het Diamant Theater
Dit wijktheater, gevestigd in het Diamant College in de wijk Mariahoeve in Den Haag, presenteert een mooie, brede programmering voor alle bewoners van de wijk en omgeving. Voor jong & oud! Daarnaast werkt het Diamant Theater de komende jaren graag samen met bewoners en andere partijen om kunst- en cultuurprojecten te ontwikkelen, recht uit het hart van de wijk.

Meer info over het theater en de agenda voor de komende periode: www.diamanttheater.nl