Dik pak sneeuw bezorgt Haagse strooiploegen berg werk

Het forse pak sneeuw van 20 centimeter dik dat in Den Haag is gevallen, heeft de medewerkers van de gladheidsbestrijding in de residentie meer dan een etmaal aan het werk gehouden. De ploegen zijn sinds maandagmiddag 16.00 uur zonder ophouden in de weer met sneeuwschuivers, borstelwagens, shovels en strooiwagens om allereerst de routes van politie, ambulance en brandweer begaanbaar te houden en vervolgens de hoofdwegen en fietspaden. Naar verwachting duurt dat werk tot laat dinsdagavond.
 
“Ik ben trots op de inzet van alle gladheidsbestrijders”, zegt wethouder Boudewijn Revis van Stadsbeheer. “Het bleef maar sneeuwen, dus moesten de strooi- en schuifwagens hun routes steeds opnieuw rijden. Ook de straatvegers, buurtserviceteams en bewonersorganisaties zijn volop in touw geweest.”
 
Vanwege de overvloedige sneeuwval is de inzameling van huisvuil aangepast. Zo worden restafval en gft tegelijk opgehaald. De ophaaldag voor oud papier vervalt zolang er sneeuw ligt. Omdat de grote wagens flink wat schade kunnen veroorzaken als ze gaan glijden, blijven ze weg uit smalle straten. Wel worden de hoofdroutes gevolgd. Ook het legen van ondergrondse afvalcontainers en glas-, plastic- en papiercontainers is onder deze weersomstandigheden moeilijker. “Als we hier met z’n allen een beetje rekening mee houden, wordt het geen zooitje in de stad”, aldus Revis.
Bij de stadsboerderijen, stadsdeelkantoren en afvalbrengstations kunnen Hagenaars gratis een emmer of plastic tas strooizout ophalen. Met een handjevol per vierkante meter kan een stoepje dat eerst is schoongeveegd goed begaanbaar worden gehouden.
Meer informatie over de gladheidsbestrijding is te vinden op www.denhaag.nl/gladheid.