Denk en praat mee over de nieuwe woonvisie

Hoe woont Den Haag in 2030?
Wonen in Den Haag wordt steeds populairder, het aantal inwoners groeit. Deze groei vraagt om oplossingen. Daarom wordt er een nieuwe visie op het wonen gemaakt. Daar is de hulp van u als bewoner of professional hard bij nodig. Op maandag 10 oktober organiseert de gemeente een bijeenkomst over de nieuwe woonvisie.

In de nieuwe woonvisie komen ideeën voor de toekomst te staan, welke prioriteiten er zijn en hoe de gemeente en haar inwoners kunnen samenwerken om de woonkwaliteit nog hoger te krijgen.

Geef uw mening
Wethouder Joris Wijsmuller presenteert 10 oktober de eerste ideeën voor de nieuwe woonvisie. Verschillende thema’s over wonen komen aan de orde. Via een Ipad met een speciale app kunt u ter plekke uw mening geven over deze verschillende thema’s. Hoe denkt u bijvoorbeeld over nieuwe woningbouwprojecten in Den Haag? Waarover zou de gemeente afspraken met woningcorporaties moeten maken? En hoe energiezuinig moeten woningen in Den Haag worden?

Programma bijeenkomst Woonvisie

Tijd Activiteit
15.30 – 16.30 uur Inloop met koffie of thee. U kunt alvast een kijkje nemen op het Woonplein.
16.30 – 16.40 uur Start van het programma met de prijsuitreiking van de wedstrijd van Haagse basisscholen ‘Wie heeft het mooiste droomhuis getekend?’
16.40 uur Welkom door dagvoorzitter Anouschka LaHeij en introductie van de woonvisie door wethouder Joris Wijsmuller.
17.00 uur ‘Wonen in 2030’ door Prof. dr. Peter Boelhouwer (Hoogleraar Housing Systems aan de faculteit Bouwkunde, TU Delft) en Erna van Holland (Adviseur stedelijke vernieuwing, COB-WEB advies)
17.30 uur Diner op het Woonplein. Maak kennis met vernieuwende manieren van wonen
18.15 uur Woondebat – eerste ronde. Discussie in groepjes van maximaal 5 personen via een Ipad met speciale app over de onderwerpen van de Woonvisie 2030. De bevindingen worden direct gedeeld en besproken.
19.00 – 19.30 uur Pauze
19.30 – 20.15 uur Woondebat – tweede ronde.
20.15 – 20.30 uur Afsluiting door Joris Wijsmuller.
20.30 – 21.00 uur Borrel en napraten.

Locatie

  • Bazaar of Ideas (Student Hotel), Hoefkade 9
  • Telefoon (070) 762 10 00

Bereikbaarheid

  • Openbaar vervoer: vanaf station Holland Spoor is het 5 minuten lopen naar de locatie.
  • Parkeergarages in de omgeving: Q-Park Laakhaven, Rijswijkseweg 27 of Parking Megastores, Van der Kunstraat 123. Het is dan nog ongeveer 10 minuten lopen naar de locatie.

Meld u aan
U kunt zich aanmelden via www.denhaag-woonvisie.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving en een toegangsbewijs. Heeft u vragen, dan kunt u die stellen door een e-mail te sturen naar woonvisie@denhaag.nl

Agenda Ruimte voor de Stad
De gemeente werkt samen met de stad aan de toekomstplannen voor Den Haag in 2040. In de nieuwe woonvisie worden de ideeën over wonen die in deze agenda staan, uitgewerkt. Zie voor meer informatie www.ruimtevoordestad.nl.