Den Haag Nieuw Centraal: Aan de slag met het tweede winkelblok (week 4 en 5)

Vloerwerkzaamheden en looproutes
Op dit moment wordt de natuurstenen vloer op de kop van spoor 1 gelegd. De werkzaamheden hiervoor zijn gisteren gestart en zullen ongeveer drie weken duren. Spoor 1 is bereikbaar via de buitenzijde van het station; tussen de tijdelijke trap en lift naar het busplatform is de ingang te vinden.
Reizigers die aankomen op spoor 1 nemen dezelfde uitgang, via de ingang bij het tramplatform kunt u naar de hal of de overige sporen lopen.
Tussen de roltrappen naar het tramplatform aan de Anna van Buerenzijde zijn we ook bezig met het leggen van de vloer. Deze afzetting duurt nog ongeveer een week.
Tweede winkelblok
In de komende twee weken gaan we verder met het sloopwerk op de begane grond en in de kelder. Daarnaast vinden heiwerkzaamheden plaats aan het KJ-plein en in kelder ten behoeve van de fundering van de nieuwe gevel. De heipalen worden in de grond ‘geschroefd’ en veroorzaken dus geen geluidsoverlast.
Het zware sloopwerk in de kelder vindt plaats in de nacht om overlast voor reizigers te voorkomen. Omdat deze werkzaamheden in de kelder plaatsvinden, en de stationshal inmiddels zo goed als gesloten is, verwachten we hier weinig overlast voor omwonenden. Het sloopwerk op de begane grond wordt zoveel mogelijk buiten kantooruren uitgevoerd. Op de tweede verdieping gaan we verder met het plaatsen van de gevel. Daarnaast vinden er diverse installatiewerkzaamheden plaats.
De overige werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 19.00 uur.
Contact
Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via ProRail Publiekscontacten, via het telefoonnummer 0800-7767245 of via de website. Uiteraard houden we u net als voorgaande jaren ook via Twitter en Facebook op de hoogte van de voortgang. Vragen en tips zijn uiteraard ook welkom via bovenstaande kanalen!