Den Haag LED op!

Het Klimaatfonds Den Haag is gestart met een grootschalige gloeilamp inruil actie. Alle bewoners van Den Haag kunnen hun oude gloeilampen inruilen en ontvangen hoge kortingen op de aanschaf van luxe energiezuinige LED lampen.


De actie
Een gemiddeld huishouden kan eenvoudig veel geld besparen door gloeilampen te vervangen door energiezuinige lampen. LED lampen zijn bewezen het zuinigst, gaan het langst mee, zijn milieuvriendelijk, maar zijn ook meteen het duurst om aan te schaffen. Daarom zal het nog een tijdje duren voordat iedereen aan de LED lampen gaat. Maar niet als het aan het Klimaatfonds Den Haag en haar partners ligt!
Gedurende de actieperiode, die loopt tot eind februari 2011 (zolang de voorraad strekt) kunnen inwoners van Den Haag via de website www.denhaagledop.nl maximaal zes LED lampen bestellen tegen een sterk gereduceerde prijs. Zij betalen slechts € 8,95 voor een luxe dimbare Philips LED lamp met een winkelwaarde van € 30,99. Huurders van Haagwonen betalen zelfs maar € 4,95 per lamp. Een van de voorwaarden is wel dat voor elke bestelde LED lamp, een oude gloeilamp van minimaal 40  watt moet worden ingeleverd. Op verschillende inruillocaties in Den Haag kunnen vervolgens de bestelde LED lampen tegen inlevering van de oude gloeilampen worden opgehaald. De oude gloeilampen worden op een duurzame manier verwerkt door Van Gansewinkel.


Den Haag LED op! is een initiatief van het Klimaatfonds Den Haag in samenwerking met de  gemeente Den Haag, Philips Electronics, Deutsche Bank, Van Gansewinkel, HaagWonen, Staedion, Gamma, Aardwarmte Den Haag, suXus managed IT services en Delta III visuals & communication. Voor meer informatie over de actie en de actievoorwaarden: www.denhaagledop.nl.


Klimaatfonds Den Haag
De actie is een initiatief van het Klimaatfonds Den Haag, het eerste lokale klimaatfonds in Nederland en uniek door de lokale werkwijze en de aantoonbare CO2 reductie die het fonds realiseert. Het Klimaatfonds biedt maatschappelijke organisaties financiële steun en een netwerk van klimaatdeskundigen. Het fonds is op 17 maart 2009 opgericht en wil gemeenten in de regio Haaglanden ondersteunen in het reduceren van CO2. Op termijn moet dit leiden tot een volledig klimaatneutrale regio. Organisaties en huishoudens in de stad kunnen via dit fonds hun CO2 uitstoot reduceren door voor elke ton CO2-uitstoot
€ 20,- in het fonds te storten. Het fonds gebruikt dat geld om financiële ondersteuning en expertise te geven aan projecten gericht op CO2-reductie, zoals bijvoorbeeld energiebesparing én/of opwekking van duurzame energie. De gemeente Den Haag neemt zelf het voortouw door haar eigen CO2 uitstoot via het Klimaatfonds te reduceren en behaalt daarmee de doelstelling om klimaatneutraal te zijn.


Kijk voor meer informatie op www.klimaatfondsdenhaag.nl.