Den Haag krijgt glasvezel

DEN HAAG – In Den Haag komt een glasvezelnetwerk. Het bedrijf Reggefiber ziet brood in het aanleggen van dit extra snelle netwerk in de stad, te beginnen in de wijk Benoordenhout. De gemeente Den Haag vindt de ontwikkeling belangrijk en heeft alle medewerking toegezegd aan het bedrijf.
Den Haag en Reggefiber hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Glasvezel zou veel voordelen hebben. Zo wordt internet extra snel en kost het minder tijd om films te uploaden.
Inventarisatie
Om te starten met het aanleggen moet uit een inventarisatie blijken dat ten minste 30 procent van de inwoners van Benoordenhout ‘ja’ zegt tegen glasvezel. Reggefiber gaat dit onderzoek binnenkort uitvoeren.
Baldewsingh is enthousiast
Wethouder Baldewsingh van Den Haag is enthousiast. ‘Glasvezel heeft voordelen voor burgers maar ook voor organisaties zoals de gemeente. We kunnen onze organisatie verbeteren doordat er snel dataverkeer mogelijk is. Zo denken we aan zorg en onderwijs op afstand, kunnen we cameratoezicht aanscherpen en wordt draadloos internet in de openbare ruimte mogelijk.’
200 miljoen euro
Het aanleggen van het glasvezelnetwerk is een investering van 200 miljoen euro. Dat komt voor rekening van Reggefiber. De gemeente ondersteunt met bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen, communicatie over de werkzaamheden en inpassing van verdeelstations in de stad. Het bedrijf verwacht volgend jaar te kunnen beginnen.