Den Haag deelt meer bonnen uit (video)

DEN HAAG – In Den Haag zijn vorig jaar bijna twee keer zoveel boetes uitgedeeld als in 2010. Het gaat vooral om bonnen voor hondenoverlast, foutparkeren en vuil op straat.

In 2010 werden er 7800 bekeuringen gegeven en in 2011 waren dat er 15.200. Volgens wethouder Dekker komt de toename doordat stadswachten en parkeercontroleurs effectiever zijn gaan werken.

Zo werken ze meer in de avonduren en de weekenden. Bovendien schrijft een aantal parkeercontroleurs sinds kort niet alleen boetes uit voor foutparkeren maar ook voor andere overtredingen zoals het niet opruimen van hondenpoep. Ook gebruiken de stadswachten vanaf donderdag een fiets om sneller te kunnen optreden.

Wethouder Dekker is tevreden over de resultaten. ‘Uit onderzoeken blijkt dat Hagenaars zich vooral ergeren aan hondenpoep op straat en loslopende honden, foutparkeren en vuil dat op straat wordt gegooid. Het stoort mensen dat daar onvoldoende tegen opgetreden wordt. Wij vinden dat daar een einde aan moet komen. Dus wie overlast veroorzaakt moet ervoor betalen.’