Den Haag, 1 juli 2009: Jong ontmoet Oud in Haagse Hout

Koken voor ouderen en samen spelletjes spelen in het wijk- en dienstencentrum Bezuidenhout-West? Dat deed de winnende jongerengroep van De Uitdaging 2008. Dat de activiteit een groot succes was bleek achteraf. Het centrum wordt nu vaker door buurtbewoners van verschillende leeftijdsgroepen en afkomsten bezocht! Dus dit jaar daagt organisator Stichting Boog met het project De Uitdaging opnieuw jongeren en ouderen uit om een maatschappelijke prestatie voor de wijk te leveren.

Samen een activiteit doen…
In oktober en november bedenken 5 gekoppelde jongeren- en ouderenteams twee activiteiten en voeren deze samen uit. Een aantal deelnemers van de jongerenteams filmen de activiteit. Zij volgen hiervoor eerst een workshop film/video maken bij het Wijkmedia Atelier van de bibliotheek. Na afloop van de activiteiten maken zij een filmpje.

De winnaar!
Een onafhankelijke jury beoordeelt alle 5 teams tijdens de maatschappelijke activiteit en op basis van de presentatie tijdens de finalemiddag op 27 november. en kiest een winnaar. Het winnende team gaat met een mooi geldbedrag naar huis.

Partners
Haagwonen, Staedion en Vestia, Oranje Fonds, Fonds 1818 en de gemeente Den Haag doen mee. Ook Stichting VOOR, voetbalvereniging VUC, Go4it, st. Paul College, Bit, de Compaan, volkstuinvereniging Zonneweelde en een bewonersorganisatie zijn uitgenodigd zich bij De Uitdaging aan te sluiten!

Tot De Uitdaging!

Meer informatie over De Uitdaging? Neem contact op met Jaap de Wit, Gäby de Vries of Sabine Wensink van stichting Boog op vriga@boog.nl of telefoonnummer 070-3121212.