De prachtige parels van het Bezuidenhout

Zaterdagmiddag 5 juni was het dan eindelijk zover. Na maanden voorbereiding kon u voor het tweede achtereenvolgende jaar de Parelroute lopen door het Bezuidenhout. Op 26 locaties hadden creatieve bewoners hun huis opengezet om hun werk te laten zien, horen en soms voelen.


Om 12.00 uur opende Stadsdeeldirecteur Tineke Hooiveld in de Bibliotheek Haagse Hout officieel deze Parelroute. Mevrouw Hooiveld toonde zich enthousiast over de vele creatieve en leuke Parels in het Bezuidenhout. Ze benadrukte dat deze Parelroute goed is voor de sociale cohesie in de wijk. “Parels leren elkaar kennen en de wijkbewoners krijgen te zien hoeveel creativiteit er in het Bezuidenhout aanwezig is.”


 


Ondanks het warme weer hadden de meeste Parels toch een flink aantal bezoekers over de vloer.


En wat een uiteenlopende creativiteit is er in onze wijk. Muziek, cabaret, schilderkunst, klankmassage, tenen lezen tot en met fotografie en soundwalks.


 


Ondergetekende kwam tot rust bij een concert van Frederic Hoogerhoud in de Christus Triumfatorkerk. Frederic zong a capella laat middeleeuwse liederen en met piano begeleiding werk van 17e eeuwse Italiaanse componisten en liederen van Schubert. Wat een prachtige akoestiek heeft die kerkzaal toch.


De wervelende naakten van beeldend kunstenares Anno Ruemkens stralen beweging en vrijheid uit. In haar prachtige huis hing het er vol mee. Onderweg zag ik de voortuin van Eric Korsten vol zitten. Hij trakteerde de vele luisteraars op authentiek Braziliaanse Chorinho muziek.


Er was eigenlijk teveel om in één middag allemaal te bezoeken.


 


Na 17.00 uur trok een gezelschap van een kleine honderd mensen, Parels, bezoekers en andere betrokkenen naar de Christus Triumfatorkerk voor de afsluitende bijeenkomst. De vrijwilligers van de Wereldwinkel hadden voor lekkere hapjes en drankjes gezorgd.


Daniël Derks & Friends zorgden met hun Bossanovaklanken voor een heerlijk ontspannen sfeer.


Ondergetekende mocht alle aanwezig Parels een Pareltje als broche uitreiken.


Een Parel voor een Parel.


 


Hopelijk kunnen wij ook volgend jaar weer een Parelroute tegemoet zien.


 


Harry de Groot


groha@boog.nl