De Meisjes van Chocolade veroveren Bezuidenhout

Ze noemen zich De Meisjes van Chocolade: Evelien van Adrichem uit Bezuidenhout en Adrienne de Bruin-Folgerts. Ze staan op de bres voor verbeteringen binnen de chocoladeketen. Vóór 13-02-2013 willen ze 10.001 repen chocolade hebben verkocht van merken die zich inzetten voor die verbeteringen.

Het idee voor De Meisjes van Chocolade komt voort uit deelname aan een traineeship van de stichting Verbeter de Wereld. Daarbij gaat het om persoonlijke ontwikkeling onder meer met het uitrollen van een project. En omdat Van Adrichem en De Bruin zo van het product chocola houden, maar een afkeer hebben van de misstanden in de cacaosector (onder andere vanwege slavernij op plantages, wurgcontracten en oneerlijke prijzen voor boeren en een inefficiënte manier van werken door een gebrek aan opleiding), hebben ze zich tot doel gesteld om voor het eind van het traineeship op 13-02-2013 maar liefst 10.001 repen ‘OK’ chocolade te hebben verkocht. En de winst gaat naar educatie van cacaoboeren.

‘Graag puur’
Voor dit project is gekozen voor de merken: The Chocolate Makers en Tony’s Chocolonely. Zij zijn, volgens de Meisjes, werkelijk bezig met het verschil te maken omdat ze de cacaoboeren een goede prijs betalen, biologische ingrediënten gebruiken en zich hard maken voor slaafvrije plantages. Deze merken verdienen het, volgens hen, om veel verkocht te worden en om zo meer invloed te krijgen binnen de cacaoketen.

De Meisjes van Chocolade hebben Wijn van Steve aan de Theresiastraat 286 bereid gevonden om naast wijn ook, zonder winstoogmerk, de chocolade van The Chocolate Makers in het assortiment op te nemen. Sommelier Steve schaarde zich achter De Meisjes met de uitspraak: ‘Dan graag de smaak puur, want die past goed bij mijn rode wijnen.’

Wilt u De Meisjes van Chocolade steunen, ga dan naar Wijn van Steve of .
Bijschrift: Evelien van Adrichem, Meisje van Chocolade