D66: Snel nieuwe invulling stationsplein gewenst

Vrijdag is bekend geworden dat het niet lukt om het M-gebouw te realiseren binnen de financiële randvoorwaarden die de gemeenteraad op 22 april 2010 heeft gesteld. D66 heeft dit plan steeds gesteund, omdat dit markante gebouw Den Haag een ambitieuze entree zou geven.


Nu het niet lukt het plan te realiseren, kijkt D66 vooruit naar een invulling die recht doet aan deze locatie als belangrijke entree van Den Haag en als modern OV-knooppunt.


Voor de invulling van het Koningin Julianaplein is D66 ook benieuwd naar ideeën vanuit de stad. Het plein mag in ieder geval niet de huidige uitstraling houden van desolate zandvlakte.


“Wat ons betreft krijgt het stationsplein zo snel mogelijk een overzichtelijk, veilig en groen karakter,” aldus raadslid Tobias Dander. “En waarom bieden we bezoekers niet gelijk op het stationsplein aantrekkelijke informatie over de bezienswaardigheden van Den Haag? Daarmee verleiden we hen onze mooie plekken en musea te bezoeken.”


Verder wil D66 snel van het college weten of de geplande grote ondergrondse fietsenstalling nog wordt gebouwd of welke andere oplossing voor het stallen van de fietsen wordt gerealiseerd.