Concert The Royal Conservatoire Big Band met Michael Abene en John Ruocco

De Big Band van het Koninklijk Conservatorium gaat op zaterdag 1 december in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium een bijzondere samenwerking aan met Michael Abene: één van de belangrijkste en meest beroemde Big Band-leiders van deze tijd. Saxofonist en klarinettist John Ruocco, de vaste dirigent van de Big Band, speelt voor deze gelegenheid mee als solist.

Michael Abene
Onder leiding van de wereldberoemde leider Abane brengt de Big Band een speciaal door hem geselecteerd programma ten gehore. Deze pianist, componist en arrangeur begon zijn carrière als pianist bij Clark Terry en kwam al op jonge leeftijd terecht in de Big Band van Maynard Ferguson waarvoor hij meerdere arrangementen schreef. Hij heeft gecomponeerd en gearrangeerd voor grote namen als Chick Corea, Buddy Rich, Dizzy Gillespie en The Mel Lewis Jazz Orchestra. Van 2004 tot 2014 was hij chef-dirigent van de fameuze WDR Big Band.

The Royal Conservatoire Big Band en John Ruocco
De Big Band van het Koninklijk Conservatorium wordt geformeerd uit de beste jazzstudenten. Sinds 1990 staat de Big Band onder leiding van John Ruocco, saxofoon- en combo-docent op het Koninklijk Conservatorium. De Amerikaanse saxofonist en klarinettist speelde met artiesten als Dizzy Gillespie, Art Farmer, Slide Hampton en Beaver Harris en gaf concerten op talloze festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival. Voor deze gelegenheid speelt hij mee als solist.

Koninklijk Conservatorium, Kees van Baarenzaal, za 1 december 2018, 19.30 uur.
Kaarten via de Ticketshop: ticketshop@koncon.nl, 070 315 1510 of aan de balie (Juliana van Stolberglaan 1, ma t/m vr van 13.00 – 17.00 uur).